Sköna maj välkommen!

Alldeles strax nalkas valborgsmässoafton. En tid med vitsippor, brasor och tyvärr en allt för närvarande alkoholnorm. För många innebär det en lustfylld afton, men för många också en ångestfylld sådan. För dig som läser det här behöver jag såklart inte berätta om den misär som alkoholen ofta för med sig, eller den klump i magen som barnet, kompisen eller släktingen får när man hör bag-in-boxen fylla på vinglaset.

Som en första skrivelse som nyvald distriktsordförande vill jag passa på och tacka alla dig som bidrar till att utmana alkoholnormen på valborg. Tack för att du utmanar normen och tack för du är den nyktra förebilden!

Genom ditt ställningstagande, bidrar du till att påverka normen. Kanske känner sig någon liten trygg för att den vet att du är med? Kanske känner vännen att den kan dricka lite mindre ikväll för att du är med? Eller kanske kan släktingen som egentligen borde avstå, faktiskt avstå för att du är med?
Oavsett som behövs det fler som dig och mig och fler skall vi bli!
Sköna maj välkommen!

/Max Ås, Distriktsordförande IOGT-NTO Sydost