BUSS TILL ÅRETS VIKTIGASTE DEBATT 

Ta chansen att följ med till Järvaveckans första dag onsdag 1 juni för att lyssna på årets viktigaste debatt, den som IOGT-NTO anordnar med ledamöter från Riksdagens socialutskott. 

IOGT-NTO deltar i Järvaveckan som arrangeras på Spånga IP i Stockholm från onsdag 1 juni till söndag 5 juni. Under Järvaveckans första dag 1 juni hålls en debatt mellan ledamöter från Sveriges Riksdags socialutskott. Ta chansen att följa med Distrikt Sydost till Järva för att lyssna på debatten, bli ett ansikte för IOGT-NTO, och delta på de kringarrangemang som finns. Det kommer även medlemmar från andra distrikt, så det är en möjlighet att träffas och få en känsla av att vi tillsammans är många. 

IOGT-NTO Sydost betalar bussresan 

Distriktet har hyrt en buss och betalar bussresa från Linköping till Spånga IP för medlemmar som vill lyssna på debatten och delta i dagen. Alla medlemmar som kan ta sig till någon av hållplatserna är välkomna! Du står för din egen mat under dagen.  

Bussens hålltider 

  • Linköping klockan 6.30,   
  • Söderköping klockan 7.10  
  • Norrköping klockan 7.35. 
  • Järvaveckan (Spånga IP) klockan 11.00. 

Hemresa sker från Spånga IP klockan 18.00. 

Anmälan 

Vi har bara en buss, så det är först till kvarn som gäller. Anmälan görs via formuläret på https://sydost.iogt.se/jarvabuss senast fredag 20 maj. 

Vad är Järvaveckan 

Järvaveckan på Spånga IP är en mötesplats för mångfald, inkludering och social hållbarhet som startades 2016. Arrangemanget drivs av Stiftelsen The Global Village med syfte är att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare. 2019 hade de 53 000 besökare, 300 medverkande organisationer, över 115 seminarier och alla dåvarande partiledare var på plats. Under pandemiåret 2021 sände de live i 100 timmar för att fira 100 år av demokrati. Årets arrangemang handlar om att få fler att känna att de kan påverka sin omgivning och omvärlden. 

Onsdag 1 juni när vi besöker Järvaveckan kan du bland annat

  • Lyssna på debatten i Socialutskottet 
  • Lyssna på Johan Pehrson (L) som håller tal klockan 15 
  • Skapa gatukonst 

Läs mer om Järvaveckan på https://jarvaveckan.se/ eller https://www.facebook.com/jarvaveckan