I helgen genomförde den nyvalda distriktsstyrelsen sin första arbetshelg. Som många av er vet är distriktet stort både i engagemang och till yta vilket medför att det är inte helt lätt att hitta en ort för att sammanstråla.

På bilden syns distriktsstyrelsen utanför den fantastiska IOGT-NTO konferenslokalen Laxöringen I Kalmar. Som ni ser blommar det som aldrig förr och det var ovanligt god tajming på vår vistelse. Kanske är det ett tecken eller symbol för rörelsen in i framtiden? – Vad vet jag.
Men det jag vet är att distriktsstyrelsen ser ljust på den framtid som komma skall. Visst, vi ser som många av er stora utmaningar i ett hotat alkoholmonopol och i en svag föryngring av rörelsen. Vi behöver bli fler och vi behöver hitta dem som ännu inte valt att engagera sig. Den som ännu inte blivit medlem är den vi saknar mest!

Vi kommer under den närmsta tiden prioritera fastighetsfrågor, långsiktig finansering, föryngring och påverkansarbete. Har du tankar och idéer kring detta? – Tveka inte att höra av dig.

Max Ås
Distriktsordförande
IOGT-NTO Sydost